Dorpsbelangen Aduard

Over Dorpsbelangen Aduard

Bestuur

Het bestuur van Dorpsbelangen Aduard bestaat uit:

  • Martin Eikelboom (Voorzitter)
  • Gerrit Ormel (Penningmeester)
  • Esther van der Leij
  • Ingeborg Schroor – van Loenen
  • Natasja Schut

Statuten

Download hier de Statuten van Dorpsbelangen Aduard

Jaarverslagen

Download hier de jaarverslagen van Dorpsbelangen Aduard
Aduarder vlag en wimpel

De Aduarder vlag is verkrijgbaar via Dorpsbelangen Aduard voor € 25,00 per stuk. De Aduarder wimpel (1,75m) is ook verkrijgbaar voor € 30,00 per stuk. U neemt contact op met het bestuur van Dorpsbelangen Aduard via postbus@dorpsbelangenaduard.nl.

Logo

Dorpsbelangen Aduard heeft sinds mei 2016 een nieuwe logo. Deze is ontworpen door Reinier van den Berg, grafisch vormgever en kunstenaar. Het bestuur is hem hiervoor zeer erkentelijk. 

Als uitgangspunt voor het nieuwe logo van Dorpsbelangen Aduard is het vorige logo genomen. Te weten de vierkante gele en blauwe blokken die elkaar afwisselen. Deze zijn op hun beurt weer afgeleid van het wapen van het voormalige Cisterciënser klooster in de gemeente dat gesticht was naar het voorbeeld van het klooster van Clairvaux in de Champagne. Bij de aanvraag van het gemeentewapen ging de Hoge raad van Adel indertijd akkoord, maar wilde een onderscheidingsteken toevoegen. Hiervoor werd de lelie gekozen om het wapen niet identiek te laten zijn aan het oude klooster. De lelie was het symbool van de H. Maria, de patroonheilige van het klooster, die ook voor kwam in de zegels van het klooster. M.a.w dat er een lelie en een geel en een blauw vierkant verwerkt moest worden in het nieuwe logo spreekt voor zich. De lelie is afgebeeld in het gele vlak, de hoofdletter A (Aduard) in het blauwe vlak.

Lid worden

Dankzij de steun van haar leden kan de Vereniging Dorpsbelangen zich actief bezighouden met de leefbaarheid in Aduard en het vertegenwoordigen van de dorpsbelangen in de gemeente en provincie.

Indien u ons wilt steunen door lid te worden, vult u onderstaand formulier in. Wij nemen contact met u op. U bent al lid vanaf €7,85 per kalenderjaar.

Onze IBAN is NL 92 RABO 0375 8602 07 ten name van   Algemene Vereniging voor Dorpsbelangen Aduard.

Word lid